ua en ru

За час конфлікту на сході України загинули більше 4,1 тис. людей, - ООН

За час конфлікту на сході України загинули більше 4,1 тис. людей, - ООН Джерело фото:EPA

Від початку конфлікту в Україні було убито щонайменше 4 тис. 132 особи (включаючи пасажирів малайзійського Boeing, що зазнав катастрофи) і 9 тис. 747 поранені, повідомляє управління ООН з координації гуманітарних питань. Ці дані, розміщені на сайті організації 14 листопада, наведено станом на 11 листопада.

За оцінками управління, в районах, які зачепив конфлікт, проживають 5,2 млн осіб. Свої будинки були вимушені залишити 460 тис. 365 вимушених переселенці. При цьому 508 тис. 515 осіб втекли до сусідніх країн.

В організації зазначили, що попередній план реагування був запущений 14 серпня. Спочатку агентства ООН запитали 33,3 млн дол. для негайного порятунку життя людей. З моменту запуску плану ситуація значно погіршилася. Станом на 14 листопада загальна сума наданої донорами міжнародних гуманітарних організацій допомоги Україні склала 40,1 млн дол. (з них ООН внесла 18,4 млн дол.).

Бойові дії між українською армією і сепаратистами на території Донецької та Луганської областей тривають від квітня 2014 року. На початку вересня було укладено угоду про перемир'я, яка постійно порушується. Інтенсивність боїв знизилася, але військові і мирні люди продовжують гинути.

Так, 5 листопада внаслідок потрапляння снаряда в будівлю школи в Донецьку загинули двоє дітей. Українські силовики й терористи звинувачують один одного в загибелі підлітків. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом насильницької смерті школярів.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО загинули 7 українських солдат і 10 поранені.