ua en ru

За співробітниками Держмитслужби, що оформлюють товари на кордоні, буде встановлено відеоспостереження

За службовцями, що здійснюють оформлення товарів на кордоні, буде встановлено відеоспостереження. Про це на прес-конференції у Львові повідомив заступник голови Державної митної служби (Держмитслужби) України Віктор Бондар, передає кореспондент РБК-Украина.

За його словами, це дасть змогу зменшити корупцію. Зокрема, в Грузії таким чином вдалося позбавитися 90% корупції.

Сигнал з камер надходитиме до диспетчерського пункту, а також транслюватиметься в Інтернеті, де будь-хто охочий може спостерігати за роботою митників. Дані записи потім можуть допомогти при розгляді спірних ситуацій.

Як ми повідомляли, раніше заступник голови Держмитслужби Сергій Сьомка заявив, що від 2011 р. відомство впроваджуватиме централізовану систему відеоспостереження. За словами С.Сьомки, це дасть змогу мінімізувати випадки суб'єктивізму при митному оформленні.

"Ми почнемо з основних пунктів пропуску від 2011 р. Перший етап - протягом першого півріччя 2011 р. ми зробимо, тим більше що в окремих пунктах пропуску в нас вже облаштовано системи спостереження і, єдине, їх треба інтегрувати в загальновідому мережу",- сказав С.Сьомка.