ua en ru

За рахунок дерегуляції уряд спростив дозвільні та реєстраційні процедури, - експерт

Реєстрація юридичних осіб відтепер триватиме три робочих дні, а для фізичних осіб-підприємців - два дні. Таку думку висловив генеральний директор інвестиційно - банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїловський .

На думку фінансиста , анонсоване першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим спрощення процедури реєстрації бізнесу - реальний, практичний і позитивний крок Кабміну в цьому напрямку.

«Зокрема, ми бачимо, що скоротилася процедура санації та банкрутства компаній. Незабаром зменшиться час на реєстрацію. Тепер для юридичних осіб вона буде чітко займати три робочих дні , а для фізичних осіб-підприємців - два», - сказав експерт.

Коментуючи інші дії уряду в цьому напрямку, він також нагадав , що з 1 січня 2014 р. набирають чинності зміни до законодавства, які дозволять надавати запити та отримувати виписки, витяги, довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в електронному вигляді через Реєстраційний портал .

Крім того, за словами Браїловського, отримати консультацію спеціалістів Державної реєстраційної служби підприємці відтепер зможуть за допомогою skype-зв'язку або по телефону.

«Ми бачимо, що уряд України активно впроваджує нові сучасні технології надання адміністративних послуг малому та середньому бізнесу. За рахунок дерегуляції діяльності бізнесу були істотно спрощено дозвільні та реєстраційні процедури, встановлені прозорі механізми запуску та ліквідації бізнесу. Звужені сфери прямого контролю з боку держави, вдалося уніфікувати адміністративні послуги» , - зазначив він.

Нагадаємо , що з 1 липня в Україні запрацював новий механізм реєстрації бізнесу. Тепер, щоб відкрити свою справу, підприємці зможуть , не виходячи з дому - на Реєстраційному порталі.