ua en ru

За перше півріччя 2011 р. громадяни Україні заплатили за адмінпослуги більше 10 млрд грн, - Цушко

Загальна сума сплачених громадянами України коштів за адмінпослуги в 2010 році склала понад 20 млрд грн, а за перше півріччя 2011 року - більше 10 млрд грн. Про це під час засідання Комітету економічних реформ повідомив голова Антмонопольного комітету (АМКУ) Василь Цушко.
За його словами, в Україні завершено дослідження ринку адміністративних послуг, в рамках якого проведено майже 4 тис. перевірок.
"Протягом липня-серпня 2011 р. активно досліджувалися ринки адміністративних послуг. За цей час ми провели майже 4 тис. перевірок, в тому числі понад 160 виїзних, почали розгляд 185 справ про порушення законодавства і винесли 135 обов'язкових для розгляду рекомендацій", - зазначив Цушко.
За його словами, максимальна кількість порушень в ході перевірок була виявлена в БТІ, ветеринарних службах, медичних установах і при оформленні права власності на земельні ділянки.
На даний момент на рівні центральних органів влади кількість адмінпослуг становить 793 послуги. У регіонах Україні ця цифра коливається від декількох сотень до понад 7 тис. на регіон, в середньому - 1,5 тис. послуг, повідомив голова АМКУ.
Всього в Україні за рік надається 80 тис. адміністративних послуг.