ua en ru

За відставку Президента Єгипту віддали підписи більше 22 млн єгиптян

У Єгипті громадянські активісти, які домагаються відставки Президента країни Мухаммеда Мурсі і проведення дострокових виборів, зібрали на свою підтримку 22 млн 134 тис. підписів. Про це повідомляє радіо "Маяк".

Як заявив у суботу представник руху Махмуд Бадр, це майже на 10 млн більше, ніж голосів виборців, завдяки яким торік Мурсі став главою держави.

Акція "Тамарруд" (арабською "заколот"), організована декількома молодими ліберально налаштованими єгиптянами, проходила практично на всій території країни близько двох місяців. Близько 6 тис. волонтерів пропонували перехожим підписатися під петицією з вимогою відставки Мурсі і проведення дострокових президентських виборів.

Метою акції було набрати 15 млн підписів єгиптян. Тепер активісти мають намір направити петицію 'про позбавлення Президента довіри єгиптян'' до вищих судових інстанцій країни. Апогеєм кампанії має стати проведення 30 червня - в річницю інавгурації Мурсі - ''мільйонного мітингу'' біля стін його резиденції.

Кампанію підтримала єгипетська опозиція, об'єднана в основному у Фронті національного порятунку.

Прихильники Мурсі теж оголосили про збір підписів на підтримку Президента. Вони заявляють, що їм вдалося зібрати понад 10 млн підписів.