ua en ru

За відставку першого віце-спікера Калєтніка зібрано 160 підписів, - нардеп

Позафракційний нардеп Віктор Тимошенко заявляє, що зібрав 160 підписів за відставку першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Позафракційний нардеп Віктор Тимошенко заявляє, що зібрав 160 підписів за відставку першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка. Про це Тимошенко заявив журналістам у кулуарах Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зібрано 160 підписів депутатів опозиції та позафракційних за відставку віце-спікера Калєтніка. Партія регіонів не підписувала. Але ми будемо збирати 230 голосів за відставку Калєтніка, тільки після цього ми винесемо це питання в зал", - зазначив нардеп.

Зазначимо, 29 січня 2014 р. позафракційний нардеп Віктор Тимошенко зареєстрував законопроект про звільнення першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка "за перевищення повноважень при голосуванні 16 січня за відповідні закони".

Нагадаємо, 29 січня Тимошенко ініціював збір підписів у ВР за звільнення першого заступника голови Верховної Ради Калєтніка.

"Є ініціатива відкликати з посади Калетника за перевищення повноважень при голосуванні 16 січня за відповідні закони. Вони були прийняті з порушенням регламенту і Конституції, тому є пропозиція і за цю ініціативу потрібно зібрати 150 підписів", - сказав він.

Представники Компартії назвали цю інформацію провокацією.

Спікер ВР Рибак 3 лютого заявив, що підписів за відставку Калєтніка немає.

"Підписів депутатів на відкликання голови ВРУ немає. Вони не брали списки (підписні листи). Як тільки візьмуть списки, поставлять підписи, то я на другий-третій день відразу поставлю це (питання про відставку на голосування в зал", - заявив спікер.

Нагадаємо, Калетник займає посаду першого віце-спікера з 2012 року. Він представник Комуністичної партії.