ua en ru

За ніч бойовики 16 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

За ніч бойовики 16 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

За минулу ніч проросійські бойовики 16 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Протягом ночі з 20.00 до 6:00 9 березня бойовики завдали 16 вогневих ударів по позиціях сил АТО, використовуючи в основному міномети і гранатомети", - йдеться в повідомленні.

Штаб АТО фіксує основну бойову активність незаконних збройних формувань на Донецькому напрямку. Зокрема, постраждав селище Піски, за яким бойовики тричі наносили удари з мінометів і гранатометів. Крім того, обстріляні Опитне, Красногорівка та Водяне.

Повідомляється, що бойовики застосовували артилерію. Зокрема, з 4:15 до 4:35 вони двічі обстріляли Авдіївку, а в 3:00 гармати били по Опитному.

На Артемівському напрямку по Троїцькому двічі били з 120-мм мінометів і зенітної установки.

Також на Луганському та Маріупольському напрямку бойовики кілька разів застосовували вогнепальну зброю. Залишається напружена ситуація поблизу Широкине, обстріли якого не припиняються протягом останніх декількох тижнів.

За минулу ніч штаб АТО відзначає активність безпілотників супротивника - сили ППО зафіксували політ 9 літальних апаратів.

Нагадаємо, штаб АТО відзначає зниження кількості обстрілів і провокацій бойовиків.