ua en ru

За незаконне перетинання україно-російського кордону у січні 2014 р. затримано 86 осіб, - Держприкордонслужба

За незаконне перетинання (спробу) державного кордону на україно-російській ділянці у січні 2014 р. затримано 86 осіб.

За незаконне перетинання (спробу) державного кордону на україно-російській ділянці у січні 2014 р. затримано 86 осіб. Про це РБК-Україна повідомили в Державній прикордонній службі України (Держприкордонслужба) у відповідь на відповідний запит.

Відносно 83 осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону" Кодексу України про адміністративні правопорушення, ще стосовно 3 неповнолітніх осіб протоколи не складались.

Зокрема за незаконне перетинання (спробу) державного кордону на україно-російській ділянці затримано 10 груп кількістю від двох та більше осіб, а також 3 групи кількістю від трьох та більше осіб. На території Чернігівської області затримано 11 осіб, Сумської - 37 осіб, Харківської - 6 осіб, Луганської - 29 осіб, Донецької - 2 особи, АР Крим - 1 особу.

В той же час, за незаконне перетинання (спробу) державного кордону на україно-російській ділянці у січні 2013 р. було затримано на 9% більше людей - 94 особи.