ua en ru

За порушення інвестиційного законодавства прокуратурою Києва заявлено позови про стягнення до бюджету 150 млн грн

Прокуратурою столиці за результатами перевірок додержання законодавства у сфері інвестиційної діяльності стосовно посадовців органів контролю та суб'єктів господарювання порушено 5 кримінальних справ, на 150 млн грн заявлено позовів про стягнення до бюджету заборгованості за інвестиційними договорами. А також до Київради, столичних органів статистики, державної податкової служби, управління юстиції внесено 12 документів прокурорського реагування, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Коментуючи результати правозахисної діяльності, заступник прокурора міста Києва Максим Могильницький зазначив, що фокусування зусиль прокуратури на цій ділянці роботи дозволить створити сприятливі умови для розвитку малого й середнього бізнесу, покращити інвестиційний клімат в столиці.

"Від економічного розвитку столиці залежить майбутнє країни. Утім, порушення закону, які виявляються прокуратурою, не сприяють її економічному зростанню. Так, упродовж 2010 року Київрадою безпідставно відмовлено у реєстрації іноземних інвестицій на загальну суму 86 тис. євро та 62 тис. дол. Правда вже у 2011 році такі порушення не допускалися", - сказав Максим Могильницький.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що в Київській обл. в цьому році порушено 17 кримінальних справ за фактами порушень лісового та земельного законодавства.