ua en ru

За місяць у Києві було орендовано елітної нерухомості на $28 тис.

Обсяг коштів, витрачених на оренду елітної житлової та комерційної нерухомості Києва, у вересні 2014 року склав 364 тис. грн ($28,22 тис.)

Обсяг коштів, витрачених на оренду елітної житлової та комерційної нерухомості Києва, у вересні 2014 року склав 364 тис. грн ($28,22 тис.)

"Повернувся попит на бізнес-нерухомість, що свідчить про активізацію малого та середнього бізнесу у столиці. Високим попитом користувалися особняки у престижних столичних передмістях, серед яких лідери місяця по вартості. На два осінніх місяці ми прогнозуємо помірне зростання активності у даної категорії, зокрема, в сегменті офісних і комерційних об'єктів", - цитується в повідомленні генеральний директор АН Park Lane Вікторія Барабаш.

Частка угод в елітному сегменті (від 38,7 тис. грн до $3 тис. на місяць зайняла 3,5% усіх угод з оренди, укладених протягом місяця, пише Дело.

Квартири зайняли 34% обсягу ринку оренди елітної нерухомості. У цю категорію ввійшли апартаменти від трьох кімнат площею від 100 кв. м. у Печерському та Шевченківському районах столиці.

Заміські будинки склали 38% ринку елітної оренди. У цю категорію ввійшли садиби площею від 350 кв. м. в Обухівському (Козин, Козин) і Києво-Святошинському (Гатне) районах. Найдорожчі об'єкти також були орендовані в даній категорії.

Нежитловий фонд зайняв частку 28%, попитом користувалися переважно офісні приміщення площею 190 кв. м у районах ділового центру столиці (вул. Б. Хмельницького, Велика Васильківська, Горького, Велика Житомирська, О. Гончара).