ua en ru

За кордоном проходять лікування 23 тяжкопоранених бійця АТО, - Міноборони

За кордоном проходять лікування 23 тяжкопоранених бійця АТО, - Міноборони Джерело фото:EPA

За кордоном за станом на ранок 19 грудня знаходяться на лікуванні 23 тяжкопоранених бійця сил антитерористичної операції, яка проходить на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров'я Міністерства оборони України знаходиться 274 військовослужбовців, які були поранені в ході АТО. З них 18 осіб знаходяться у важкому стані", - заявила Кушнір.

За її словами, 23 військовослужбовців з важкими пораненнями проходять лікування за кордоном. З них семеро у Німеччині, четверо в Ізраїлі, по троє в США, Латвії, Литві, а також по одному в Італії, Естонії, Великобританії.

Нагадаємо, за даними Генштабу станом на 18 грудня, за час перемир'я в зоні антитерористичної операції на Донбасі, яке триває з 5 вересня 2014 р., загинули 162 військовослужбовців Збройних сил України та 300 були поранені.

За даними секретаря РНБО Олександра Турчинова, в зоні АТО на Донбасі в добу походить від 8 до 20 обстрілу з боку бойовиків.