ua en ru

За два дні СБУ затримала 7 інформаторів терористів

За два дні співробітники Служби безпеки України затримали 7 громадян України, які брали участь у бойових діях на стороні терористів і збирали для них розвіддані.

За два дні співробітники Служби безпеки України затримали 7 громадян України, які брали участь у бойових діях на стороні терористів і збирали для них розвіддані. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Біля Краматорська (Донецька обл.) контррозвідка затримала місцевого жителя на прізвисько "Інтегро", який був у терористів "мобільним інформатором". Затриманий займався перевезенням вантажів і з посвідченням т.зв. гуманітарного батальйону "Новоросія" безперешкодно виїжджав на територію, яку контролювали українські сили, нібито для закупівлі продуктів для населення. Маршрути охоплювали Луганську і Донецьку області, що давало йому можливість збирати детальну інформацію про пересування сил АТО. З липня 2014 р. "мобільний інформатор" здійснив понад 30 рейсів за цінними відомостями, які передавав терористам.

Ще два інформатора терористів затримали в Донецькій області поблизу р. Маріуполь. Зловмисники збирали дані про пересування і дислокації сил АТО, розташування артилерійських розрахунків. За наданими координатами терористи здійснювали обстріл українських позицій.

Біля р. Лисичанськ (Луганська обл.) затриманий громадянин України, який присягнув на вірність "ЛНР" з метою заробити грошей на вбивства українських воїнів. У складі батальйону терористів затриманий брав активну участь у збройних нападах на позиції сил АТО, знищення українських блокпостів і бронетехніки.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) 25 вересня затримала в Краснолиманському районі Донецької області члена так званої Донецької народної республіки (ДНР) на прізвисько "Мітяй", який скоював злочини і терористичні акти проти повітряних суден Збройних сил України (ЗСУ).