ua en ru

У Південній Осетії проводять "референдум" і "вибори президента"

У Південній Осетії проводять "референдум" і "вибори президента" Фото: "вибори" в Південній Осетії

На псевдореферендумі вирішується питання про перейменування "республіки" в "Держава Аланія"

В окупованому Росією грузинському регіоні Південна Осетія 9 квітня 2017 року розпочалися президентські "вибори". Усі 77 виборчих дільниць відкрилися о 08:00 за місцевим часом, передає РИА Новости.

Зазначено, що кандидатами на вищий пост псевдореспубліки зареєстровано чинного президента Леоніда Тібілова, спікера парламенту Анатолія Бібілова і співробітника КДБ Алана Гаглоєва - всі вони виступають за подальше зміцнення відносин із Росією.

За даними секретаря ЦВК "республіки" Христини Авлохової, за межами "країни" по одній виборчій дільниці відкрито в посольствах у Москві і Сухумі, дві - у консульстві Південної Осетії у Владикавказі, а також одна в Приміському районі Північної Осетії. Закриються дільниці о 20:00 за місцевим часом.

Повідомляється, що, крім виборів глави держави, у Південній Осетії проходить "референдум" про перейменування "республіки" в "Держава Аланія". Таким чином, кожен виборець отримує на руки два бюлетені. У виборців є право голосувати проти всіх кандидатів на пост глави держави.

У спостереженні за виборами беруть участь близько 80 зарубіжних спостерігачів, в тому числі від Держдуми, Ради Федерації і ЦВК РФ, від Абхазії, від невизнаних Нагірно-Карабахської і Придністровської Молдавської республік, а також самопроголошених Донецької і Луганської народних республік.

За даними ЦВК, в "республіці" зареєстровано 32,736 тисячі виборців. Поріг явки на виборах становить 50% плюс один голос. Для перемоги кандидату необхідно набрати більше 50% голосів.

Нагадаємо, Європейський Союз не визнає так звані президентські вибори і референдум щодо внесення змін у назву грузинського регіону Південна Осетія, які мають відбутися 9 квітня.