ua en ru

У Південній Осетії не буде прогресу, поки регіон окупований Росією, - Порошенко

У Південній Осетії не буде прогресу, поки регіон окупований Росією, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

По лінії розмежування існує гуманітарна катастрофа

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Південній Осетії не буде прогресу, поки регіон окупований Російською Федерацією (РФ). Про це повідомляє прес-служба глави України в Facebook за результатами візиту президента в Грузії.

"Лінія розмежування в Цхінвальському регіоні - це навіть не лінія дотику, це прірва між минулим і майбутнім. Це - результат політики окупації РФ. По лінії розмежування - гуманітарна катастрофа, люди не мають елементарних прав на медичну допомогу та освіту для дітей. Вони не мають жодної надії на будь-який прогрес, поки там є РФ", - йдеться в повідомленні.

За словами Порошенка, це дає ще більшу мотивацію боротися за територіальну цілісність і суверенітет України і Грузії.

Лінія розмежування у Цхінвальському регіоні - це навіть не лінія зіткнення, це прірва між минулим і майбутнім. Це - резу...

Опубліковано Петром Порошенком 19 липня 2017 р.

"Ми будемо боротися разом, щоб ліквідувати цей колючий дріт, - резюмував глава.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко провів зустріч з головою парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе, в ході якого сторони домовилися посилити міжпарламентська взаємодія.