ua en ru

У Південній Кореї перевірять рівень викиду шкідливих речовин автомобілів Volkswagen

У Південній Кореї перевірять рівень викиду шкідливих речовин автомобілів Volkswagen Фото: Volkswagen

Скандал з Volkswagen після США поширився на Азію

У Південній Кореї в середині жовтня перевірять рівень викиду шкідливих речовин у трьох моделей автомобілів Volkswagen, передає південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на Міністерство охорони навколишнього середовища Південної Кореї.

За словами джерела, висока ймовірність того, що в автомобілях, імпортованих в Південну Корею, виявлять порушення норм по контролю за викидами шкідливих речовин.

У корейському представництві Volkswagen відзначають, що стандарти щодо викидів шкідливих речовин у Південній Кореї такі ж, як у Європі, а також підкреслюють, що машини, відкликані в США, не мають нічого спільного з машинами, які перевірять в Південній Кореї.

Нагадаємо, скандал з Volkswagen почався в середині вересня. Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин. Компанії загрожує штраф в 18 млрд дол., а Мін'юст США почав за фактом порушень кримінальне розслідування.

Volkswagen був змушений частково призупинити продаж низки моделей дизельних автомобілів в США.

На тлі скандалу 21 вересня акції автоконцерну в ході торгів на Франкфуртській біржі впали на 22% (до семирічного мінімуму). Вартість компанії внаслідок падіння знизилася на 16 млрд євро. На тлі повідомлення про перевірки в Південній Кореї акції Volkswagen вранці 22 вересня продовжили падіння (їх ціна знизилася ще на 3,3%).

Зазначимо, автомобільна компанія Suzuki планувала викупити частку в Volkswagen AG на 400 млрд японських ієн (більше 3,36 млрд дол.).