ua en ru

У Південній Кореї дострокові вибори президента пройдуть до 9 травня

У Південній Кореї дострокові вибори президента пройдуть до 9 травня Фото: мітинг у Південній Кореї з вимогою імпічменту президента

Президентські вибори в Південній Кореї пройдуть раніше терміну через імпічмент Пак Кин Хе

Президентські вибори в Південній Кореї, які пройдуть раніше терміну через імпічмент Пак Кин Хе, відбудуться найпізніше 9 травня 2017 року. Про це заявив глава Національної виборчої комісії, передає Reuters.

За його словами, політичні розбіжності можуть призвести до "перегріву" політичної атмосфери напередодні голосування, в зв'язку з чим він закликав суспільство подолати "конфлікт" і взяти участь у виборах.

Нагадаємо, 10 березня Конституційний суд Південної Кореї підтримав рішення парламенту про імпічмент Пак Кин Хе через корупційний скандал.

Президент звинувачується в тому, що допустила до секретних документів свою подругу Чхве Сун Сіль, порушивши тим самим Конституцію країни й інші закони. Подругу президента також підозрюють у тому, що використовуючи близькість до лідера держави, вимагала гроші у корейських компаній, змушуючи перераховувати великі суми в пов'язані з нею фонди.