ua en ru

У Південній Африці із аварійної копальні золота витягли 955 шахтарів

У Південній Африці із аварійної копальні золота витягли 955 шахтарів Фото: шахта з видобутку золота (twitter.com-The_New_Age)

Шахтарі перебували під землею дві доби

У Південно-Африканській республіці врятували шахтарів, котрі застрягли під землею у копальні золота. Без електрики та необхідної вентиляції ще з середи, 31 січня, у копальні опинилися 955 шахтарів, передає Agence France-Presse.

Зазначається, що аварія на шахті сталася у зв’язку із погодними умовами - у копальні стався збій електрики. В результаті виникли проблеми із вентиляцією і всі шахтарі, що перебували під землею, почали задихатися.

Загалом дана шахта "Беатрікс", що належить компанії Sibanye-Stillwater, де сталась аварія, має 23 рівні. Перший - на глибині до 1000 метрів.

Відновити електропостачання вдалося у п'ятницю, 2 лютого. Цього ж дня змогли ліфтом витягти усіх шахтарів. За попередніми даними медиків стан здоров'я працівників копальні задовільний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у китайській провінції Гуйчжоу на вугільній шахті сталася аварія, в результаті події загинули 5 людей, ще 20 постраждали.