ua en ru

Південнокорейська компанія вивчає можливість будівництва нового зернового терміналу в Одеському порту, - Мінтрансзв'язку

Одна з найбільших південнокорейських компаній вивчає можливість будівництва нового зернового терміналу в Одеському порту, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.

2 листопада порт відвідала група експертів конгломерату Lotte Group (Південна Корея). Це перший візит аграріїв Республіки Корея до України.

Представники порту надали членам делегації усю необхідну інформацію для прийняття позитивного рішення щодо будівництва нового терміналу та визначення його потужностей.

Міністерство транспорту і зв'язку України буде сприяти будівництву нових об'єктів на територіях морських торговельних портів. «Ми зацікавлені у нових будівництвах і модернізації портів за рахунок приватних інвесторів, адже це дасть змогу державним підприємствам стабільно працювати, приносити прибуток в бюджет та створить нові робочі місця», - зазначив міністр Костянтин Єфименко.

Нагадаємо, у серпні цього року було завершено перша черга будівництва зернового терміналу, який зможе одночасно приймати до 125 тис. т зернових, а пропускна потужність складатиме до 2,5 млн т на рік.

Lotte Group (Лотте Груп) - південнокорейський конгломерат, заснований у 1967 р. у м. Сеулі як кондитерська фабрика. На сьогоднішній день Lotte об'єднує п'ять бізнес-груп, у країнах Азії, Європи, Океанії та на Середньому Сході, які займаються виробництвом продуктів харчування, роздрібною й оптовою торгівлею, нафтохімічними продуктами, будівництвом, туризмом, страхуванням та іншими видами діяльності. Активи компанії складають більше 50 млрд дол.