ua en ru

Найбільше IPO в 2016 вирішили відкласти через скандал щодо хабарів

Найбільше IPO в 2016 вирішили відкласти через скандал щодо хабарів Фото: Lotte World Mall

Компанія планувала залучити понад 4,9 млрд доларів інвестицій

Південнокорейська компанія Lotte Hotel, яка входить в Lotte Group, відклала IPO, яке, за обсягом залучених інвестицій, могло стати найбільшим з осені 2015 року. Про це повідомив Bloomberg з посиланням на заяву компанії.

Як пише Bloomberg, таке рішення було прийнято на тлі розслідування прокуратури, пов'язаного із звинуваченнями в розкраданні і хабарах. Спочатку компанія планувала залучити понад 4,9 млрд доларів інвестицій.

Крім розслідування, останнім часом у компанії була низка інших проблем, - повідомляє видання. Так, в листопаді компанія втратила своє найбільше джерело доходу, втративши ліцензії на здійснення безмитної торгівлі у найважливішому для неї торговому центрі Lotte World Mall.

Крім того, Lotte Group, що є сімейним бізнесом, зіткнулася з спробою "зміни влади" всередині компанії. А саме, з виступом проти голови ради директорів Шин Донг Біна його старшого брата і батька. Батько подав у суд на голову ради директорів у спробі анулювати рішення про своє усунення. У свою чергу брат почав заявляти, що Шин Донг Бін особа не відповидаюча посаді топ-менеджера компанії, - повідомляє Bloomberg.


Однак, ці спроби закінчилися тим, що засновник групи Lotte був відсторонений, отримавши "почесну посаду", а старший брат був позбавлений усіх посад в компанії, - зазначає видання.

Lotte Group — найбільший південнокорейський конгломерат (чеболь), заснований у 1967 році в Сеулі і об'єднуючий більше 60 компаній різної спрямованості. У групу, зокрема, входять Lotte Shopping Co (рітейл), Lotte Real Estate (девелопмент), Lotte Ice Cream (виробництво продуктів харчування), Lotte Hotels & Resorts (мережа готелів), Lotte Confectionery, Lotte Chilsung (напої, в тому числі Мілкіс).

Нагадаємо,ЄБРР оголосив конкурс на консультанта по законодавчій базі концесій в Україні.