ua en ru

Південна Корея запровадила нові санкції проти КНДР

Південна Корея запровадила нові санкції проти КНДР Фото: Південна Корея (Pixabey)

Санкції наклали на 18 громадян Північної Кореї

Влада Південної Кореї наклала санкції на ще 18 громадян Північної Кореї напередодні візиту президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, особи, на яких накладено обмеження, прямо пов'язані з північнокорейськими банками, 14 з них базуються в Китаї, двоє - в Лівії і ще двоє - в Росії.

"Це все люди з фінансових установ КНДР, які вже потрапили під санкції ООН", - розповіло джерело в уряді, яке побажало залишитися анонімним.

Співрозмовник агентства додав, що ці люди є високопоставленими чиновниками Північної Кореї, які пов'язані з ракетною і ядерною програмами КНДР і з зовнішньоекономічною діяльністю.

У прес-службі Міністерства внутрішніх справ Південної Кореї заявили, що мета цих заходів змусити "не мати проблемних транзакцій з КНДР".

"Ми сподіваємося, що це зробить внесок у блокування основних джерел іноземної валюти для Північної Кореї і запобігатиме розробці нею зброї масового знищення", - додали у відомстві.

У міністерстві підтвердили, що нові санкції приурочені до візиту Трампа в Сеул.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розкритикував Японію за відмову збивати ракети КНДР, траєкторія польоту яких проходила над територією країни.