ua en ru

США розкритикували Японію за відмову збивати ракети КНДР

США розкритикували Японію за відмову збивати ракети КНДР Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Траєкторія ракет КНДР проходить над Японією

Президент США Дональд Трамп розкритикував Японію за відмову збивати ракети КНДР, траєкторія польоту яких проходила над територією країни. Про це повідомляє агентство Kyodo, посилаючись на джерела в дипломатичних колах.

"Чому не вжили заходів і не збили ракети, що пролітають над територією країни? Але це ж країна самураїв, мені їх не зрозуміти", - заявив Трамп.

Нагадаємо, 3 листопада Трамп відправився в 11-денне турне по країнах Азії на тлі загострення відносин з Північною Кореєю через її ядерну і ракетну програму. 3 листопада Трамп зупинився на Гаваях, після чого відправився в Японію, куди прибуде 5 листопада. Також в турне американського президента також будуть Південна Корея, Китай, В'єтнам і Філіппіни. Головною темою зустрічей Трампа в цих країнах стане ситуація навколо Північної Кореї. У В'єтнамі Трамп 10-11 вересня візьме участь у форумі Азіатсько-тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Трамп на Філіппінах візьме участь у зустрічі лідерів країн Південно-Східної Азії (АСЕАН).