ua en ru

Південна Корея продовжить пропагандистське мовлення всупереч ультиматуму КНДР

Південна Корея продовжить пропагандистське мовлення всупереч ультиматуму КНДР Фото: Президент Південної Кореї Пак Кин Хе

Президент Південної Кореї відмовилася йти на поступки КНДР

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила, що пропагандистське мовлення з гучномовців на територію КНДР буде продовжено і припиниться лише після того, як влада КНДР вибачаться за інцидент з підривом на міні південнокорейських солдатів 4 серпня. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

"Нам потрібні чіткі вибачення і гарантії того, що подібні провокації не повторяться... В іншому випадку ми вживемо адекватних заходів", - заявила Пак Кин Хе на нараді з вищими керівниками Південної Кореї.

Як наголошується, реакція Північної Кореї на таку заяву Президента поки не відома.

Разом з тим, за повідомленнями Reuters, сторони продовжують переговори про врегулювання ситуації в демілітаризованій зоні, проте про результати поки нічого не повідомлялося.

Крім того, в Сеулі заявили, що Північна Корея продовжує стягувати збройні сили до лінії припинення вогню на 38-й паралелі. Зокрема, за словами військових, більше 50 спецназівців з КНДР покинули місця постійної дислокації, а в море вийшли 70% підводних човнів Північної Кореї, також удвічі збільшилася кількість артилерійських установок поруч з лінією припинення вогню.

Також урядова газета КНДР Rodong Sinmun в понеділок вийшла з передовицею, в якій Південна Корея звинувачувалася в плануванні війни разом з США. В іншому матеріалі ЗМІ стверджувалося, що Сеул "сфабрикував історію з вибухом на кордоні і загибеллю своїх військовослужбовців".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея (КНДР) висунула ультиматум Південній Кореї, зажадавши протягом 48 годин припинити роботу гучномовців, за допомогою яких здійснюється пропаганда на кордоні двох країн. В іншому випадку КНДР обіцяє атакувати сусіда.