ua en ru

Південна Корея зупинила пропагандистське радіомовлення на кордоні з КНДР

Південна Корея зупинила пропагандистське радіомовлення на кордоні з КНДР Фото: радіомовлення на кордоні двох Корей (twitter.com/dw_russian)

Сеул прийняв рішення відключити гучномовці вперше за останні два роки

Влада Південної Кореї прийняла рішення зупинити пропагандистське радиоавещание на кордоні з Північною Кореєю (КНДР) напередодні переговорів керівників двох Корей. Про це повідомили в міністерстві оборони Південної Кореї, передає DW.

Повідомляється, що рішення призупинити радіомовлення з пропагандистськими заявами було прийнято для того, щоб "знизити військову напруженість між Півднем і Північчю". Крім того, цей крок повинен створити необхідну атмосферу для мирних переговорів.

Відомо, що в Сеулі прийняли рішення відключити гучномовці вперше за останні два роки. Радіомовлення з боку Південної Кореї чутне на відстані понад 20 кілометрів від військово-демаркаційної лінії. Радіопропаганду відновили після того, як в КНДР провели випробування водневої бомби - на початку січня 2016 року.

Зазначимо, що переговори президента Південної Кореї Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина заплановані на 27 квітня в селі Пханмунджом, розділеного між двома країнами. Це буде третя зустріч глав двох корейських держав після закінчення Корейської війни 1953 року.

Сторони мають намір обговорити угоду про перемир'я. Воно фактично існує з часів завершення військового конфлікту, однак має бути замінено новим механізмом.

Нагадаємо, в організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (CTBTO) запросили приєднатися до неї Північну Корею.