ua en ru

Южаніна розповіла, при якому умови можуть бути скасовані обмеження на безмитне ввезення товарів

Южаніна розповіла, при якому умови можуть бути скасовані обмеження на безмитне ввезення товарів Фото: заборона на ввезення товарів в Україну може бути скасована (yuzhanina.in.ua)

Це питання сьогодні буде розглядатися на засіданні профільного комітету парламенту

Як тільки почне повноцінно працювати загальна інформаційна база державної прикордонної і митної служб, обмеження на безмитне ввезення товарів на територію України громадянами країни може бути скасований. Про це заявила народний депутат від фракції БПП, голова Комітету з питань податкової та митної політики ВРУ Ніна Южаніна, повідомляє прес-служба БПП.

"В комітеті ми вже обговорювали питання, що можемо зробити для того, щоб людина, яка ввозить товари для особистого користування, а не на продаж, не платив додаткових податків. Зараз діє норма, громадянин перебувати за межами України не менше 24 годин. Ця норма закриває для "човників" можливість 4-5 разів на добу перетинати кордон на автомобілі з товарами і не платити при цьому ніяких податків", - пояснила Южаніна.

За її словами, на сьогоднішньому засіданні комітету буде заслухано звіт про в.. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, в якому він, зокрема, повинен доповісти про організацію роботи інформаційної бази для перетину кордону громадянами.

Південця підкреслила, що на той момент, коли приймалося рішення про введення зазначених обмежень ще не було загальної бази даних прикордонників і митників, яка б давала можливість відслідковувати на всіх пунктах перетину кордону скільки разів у добу людинак перетнула кордон.

Тому, якщо робота такої інформаційної бази вже організована за всіма пунктами перетину кордону, і в on-line режимі можна буде простежити, скільки разів людина за добу перетнув кордон, то обмеження на безмитне ввезення товарів будуть скасовані.

Нагадаємо, 10 січня у Львівській та Волинській областях громадяни перекрили кілька доріг на в'їзд до Польщі.

Вони виступали проти ухвалення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування товарів, які ввозяться на територію країни її громадянами.