ua en ru

"Юзгаз Бі.Ві." розкрив бенефіціарів і веде переговори про залучення нових інвесторів

"Юзгаз Бі.Ві." розкрив бенефіціарів і веде переговори про залучення нових інвесторів Фото: Ярослав Кінах (yuzgaz.com)

Бенефіціарами компанії є громадяни Канади Ярослав Кінах і Тімоті М. Елліот

22 серпня відбулося засідання робочої групи Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції, яка була створена з метою продовження розгляду запиту ТОВ "Надра Юзівська" і "Юзгаз Бі.Ві." (Yuzgaz B. V.) з відступлення частки участі ТОВ "Надра Юзівська" по Юзівській Угоді. Про це заявив директор компанії "Юзгаз Бі.Ві." Ярослав Кінах, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні нарешті почався розгляд наших інвестиційних пропозицій уповноваженим державою органом, у передбачений українським законодавством спосіб. Початок офіційного розгляду дає нам можливість виконати дану нами раніше обіцянку: відкрити бенефіціарів компанії "Юзгаз Бі.Ві.". Цим "Юзгаз Бі.Ві." повідомляє, що поточними бенефіціарами фонду прямих інвестицій "Емерстоун Енерджі Ес.Сі.Ес.пі." і, відповідно, компанії "Юзгаз Бі.Ві." є громадяни Канади Ярослав Кінах і Тімоті М. Елліот", - заявив Кінах

За словами Кінаха, після отримання згоди уряду на поступку на запропонованих умовах компанія "NAFTA a.s." (Словаччина) стане учасником проекту у якості його фактичного оператора і акціонера компанії "Юзгаз Бі.Ві." з часткою 50%. Також ведуться переговори про залучення в якості інвестора проекту однієї з Північноамериканських нафтогазових компаній.

Крім того, на засіданні робочої групи директор з розвідки і видобутку компанії "NAFTA a.s." Йозеф Левоча презентував програму пошукових робіт, яку інвестори мають намір виконати.

"Програма спрямована на якнайшвидший початок видобутку газу для підтримки стратегії українського уряду щодо збільшення власного видобутку газу та відмови від імпорту газу вже у 2020 році", - зазначили в компанії "Юзгаз Бі.Ві.", додавши, що ключовим пріоритетом інвесторів є комплексне геологічне вивчення з метою відкриття значних покладів традиційного і нетрадиційного газу в межах всієї Юзівської ліцензійної ділянки.