ua en ru

Юрособа, контрольована менеджером "Кернела", продала акції на суму понад 4 млн доларів

Юрособа, контрольована менеджером "Кернела", продала акції на суму понад 4 млн доларів Фото: Latifundist

Акції "Кернел" на суму понад 4 млн доларів продали протягом двох днів

Юридична особа, контрольована менеджером групи компаній Kernel, протягом 27-28 листопада продала 300 тисяч акцій Kernel Holding S.A. Про це повідомляється на сайті InfoStrefa.

Середня ціна продажу однієї акції склала PLN47,42 (13,4 доларів за шт. за курсом Національного банку Польщі на 29 листопада). В цілому зазначена угода перевищила 4 млн доларів.

Як відомо, найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD є Андрій Веревський, який в кінці жовтня 2017 року збільшив свою частку з 38,13% до 38,39% (31 млн 454,795 тис. акцій). Cascade Investment Fund (Кайманові о-ви), бенефіціаром якого виступає голова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік, володіє 6,59% акцій "Кернела".

У середині листопада сайт Latifundist з посиланням на джерела повідомляв, що компанію "Кернел" з різних причин залишає значна частка топ-менеджменту. За даними видання, офіційно про кадрову "перебудову" в "Кернелі" стане відомо вже найближчим часом.

У вересні 2017 року Transparency International презентувала дослідження про наявність конфлікту інтересів у народних депутатів України. Дослідження готувалося за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Тоді експерти заявили про можливий конфлікт інтересів у нардепа Віталія Хомутинніка. Зокрема, йшлося про поєднання депутатської діяльності з бізнесом компанії "Кернел", де у Хомутинніка є частка.