ua en ru

Юристи Трампа звинувачують спецпрокурора США з Росії в незаконному отриманні документів

Юристи Трампа звинувачують спецпрокурора США з Росії в незаконному отриманні документів Фото: Дональд Трамп (flickr.com/secdet)

Роберту Мюллеру на порушення закону передали матеріали помічників американського президента

Юристи президента США стверджують, що спецпрокурор з Росії Роберт Мюллер у рамках розслідування незаконно отримав доступ до електронного листування помічників Трампа в період після його обрання і до інавгурації. Про це йдеться в листі адвоката організації Trump for America Кору Ленгхофера в Палату представників і Сенат США, повідомляє телеканал Fox News.

Згідно з виданням, перехідна команда Трампа, яка приймала справи в адміністрації Барака Обами, використовувала з листопада 2016 року по січень цього сервіси Адміністрації загальних служб (GSA), урядового органу, що забезпечує в тому числі комунікацію державних відомств.

Адвокати Трампа вважають, що працівники GSA на порушення закону передали Мюллеру наявні у них матеріали помічників президента, у тому числі "десятки тисяч електронних листів".

Ленгхофер зазначає, незважаючи на те, що такі перехідні команди залучають до здійснення виконавчих функцій, вони вважаються приватними некомерційними організаціями, а їхнє листування конфіденційне.

Нагадаємо, раніше адвокат Дональда Трампа заявив, що американське представництво Deutsche Bank не отримувало судового сповіщення спецпрокурора США по Росії Роберта Мюллера у зв'язку з "російським справою".