ua en ru

Юнацька збірна РФ по баскетболу не допущена на чемпіонат Європи

Юнацька збірна РФ по баскетболу не допущена на чемпіонат Європи Фото: Юнацька збірна Росії з баскетболу

Та ж доля може спіткати й дорослу команду

Юнацька збірна Росії з баскетболу не допущена на чемпіонат Європи, який стартує в четвер у Литві, та ж доля може спіткати і дорослу команду. Про це повідомляє "Ехо Москви".

Як зазначає видання, російська збірна, складена з гравців не старше 16 років, стала першою жертвою скандалу навколо Російській федерації баскетболу (РФБ). Від змагань відсторонені і всі російські судді.

Повідомляється, що скандал, пов'язаний з виборами президента та виконкому Російської федерації баскетболу в 2013 р. Перемогу на них здобула Юлія Анікєєва. Пізніше сама процедура була визнана незаконною в судовому порядку.

минулого тижня стало відомо, що російським збірним загрожує відлучення від всіх міжнародних турнірів, які проводяться під егідою ФІБА.

При цьому наголошується, що якщо РФБ оперативно не усуне проблеми і не обере нового легітимного президента, то проблеми почнуться вже у дорослої чоловічої збірної. Вже у вересні 2015 р. збірна повинна грати на чемпіонаті Європи, де будуть розігруватися путівки на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро в 2016 р.

Нагадаємо, у березні 2015 р. Федерація баскетболу Росії включила в свій склад Крим.