ua en ru

Юнкер закликав Туреччину не віддалятися від Європи

Юнкер закликав Туреччину не віддалятися від Європи Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

Голова Єврокомісії заявив, що "Європа, як і раніше простягає руку Туреччині"

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер має намір "тримати відчиненими двері в Європу для Туреччини" і закликав Туреччину не віддалятися від європейського співтовариства. Про це він написав у статті в німецькому виданні Bild am Sonntag, передає DW.

"Європейський Союз зацікавлений у тому, щоб наш сусід був демократичним стабільним і економічно успішним. Хотілося б, щоб Туреччина рухалася назустріч Європі, а не віддалялася від неї", - написав Юнкер.

З його слів, особливо у важкі часи Європа перебуває на боці Туреччини, але очікує, що й Туреччина чітко продемонструє свою прихильність європейським цінностям.

"Через рік після проваленого путчу Європа як і раніше простягає руку Туреччині", - заявив Юнкер.

На думку глави Єврокомісії, ЄС зробив все для лібералізації візового режиму та поглиблення митного союзу з Туреччиною.

Однак, з його слів, має бути ясно, що той, хто вступає в ЄС, приєднується до союзу, що базується на певних цінностях, і це несумісно з ситуацією, коли журналісти, як, наприклад, кореспондент газети Die Welt Деніз Юджел, місяцями утримуються в одиночній камері без висунення обвинувачення.

Юнкер додав, що запровадженням смертної кари Туреччина остаточно "зачинить двері" до Євросоюзу.

Нагадаємо, глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що в Україні потрібно створити антикорупційну палату суддів.