ua en ru

Юнкер запропонував Путіну розвивати торгівлю між Росією і Європою

Юнкер запропонував Путіну розвивати торгівлю між Росією і Європою Фото: Жан-Клод Юнкер

Глава МЗС Литви Лінкявічюс заявив, що лист не відображає загальну точку зору членів ЄС щодо РФ

Глава Єврокомісії написав президенту Росії Володимиру Путіну лист, в якому запропонував зміцнювати торговельні зв'язки між ЄС та Євразійським економічним союзом. Це пов'язане з "припиненням вогню в Україні", повідомляє агентство Reuters, яке ознайомився із змістом документа.

Юнкер у листі підкреслює важливість добрих відносин між ЄС і Москвою, які, на жаль, не могли прогресувати в останній рік". Юнкер розповів, що він попросив Єврокомісію вивчити можливість більш близького співробітництва та розвитку торгових зв'язків між ЄС та Євразійським економічним союзом (зараз у нього входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Вірменія).

Юнкер пов'язав зближення між ЄС та Євразійським економічним союзом з реалізацією мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Сході України.

Як зазначає Reuters, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що його здивувало лист Юнкера Путіну. Лінкявічюс зазначив, що лист не відображає загальну точку зору членів Євросоюзу і не бере під увагу санкції ЄС щодо Росії.

Офіційний представник Єврокомісії підтвердив, що Юнкер написав листа Путіну, з яким мав коротку бесіду в ході саміту G20.

Нагадаємо, раніше Юнкер заявляв, що кордони в Європі недоторканні і про це повинна пам'ятати Російська Федерація.