ua en ru

Юлія Тимошенко: результати виборів онлайн

Юлія Тимошенко: результати виборів презіднета в Україні 25 травня 2014 відбулися позачергові вибори Президента. Кандидат в Президенти, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, висуванець від партії "Батьківщина" за даними екзит-полів за станом на 20:00 набирає понад 12% голосів по всій країні.

Вибори-2014: В Україні 25 травня 2014 р. відбулися позачергові вибори Президента. Кандидат у Президенти, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, висуванець від партії "Батьківщина" за даними екзит-полів станом на 20:00 набирає понад 12% голосів по всій країні.

За даними "Національного екзит-полу 2014", Тимошенко набирає 12,9% голосів виборців. "Національний екзит-пол - 2014", проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Центром Разумкова, охопив близько 17 тис. респондентів на 400 виборчих дільницях у всіх областях України, крім Криму.

У той же час, за даними Всеукраїнського телевізійного екзит-полу", проведеного міжнародною соціологічною компанією TNS, резальтаты якого були оголошені на прес-конференції в ефірі ICTV, Тимошенко набирає 12,39% голосів виборців по всі країні. У рамках "Всеукраїнського телевізійного екзит-полу в день виборів представниками TNS буде опитано 20 тис. респондентів на 610 дільницях. У вибірку не потрапить Крим, а також деякі міста Донбасу, зокрема, Краматорськ, Слов'янськ та Нікополь.

Юлія Тимошенко вважає, що вибори відбулися і пройшли чесно.

"Я хочу привітати Україну з тим, що в Україні, незважаючи на зовнішню агресію, вибори демократичні, чесні, відбулися", - сказала вона.

Зазначимо, що ця президентська кампанія стала найбільш дешевою в історії країни з точки зору витрат виборчих фондів кандидатів. У виборчому бюлетені, незважаючи на заяви деяких політиків про зняття з перегонів, значився 21 кандидат.