ua en ru

На південно-заході Німеччини через повені загинули п'ять осіб

На південно-заході Німеччини через повені загинули п'ять осіб Фото: повінь у Німеччині

Також в Баварії кілька людей зникли безвісти

На південно-заході Німеччині у середу, 1 червня, через повені в Баварії загинули не менше п'яти осіб, кілька людей зникли безвісти. Про це повідомляє DW.

Як наголошується, найбільше постраждав район Ротталь-Інн в Нижній Баварії. У місті Зимбах-ам-Інн вода стрімко піднялася на кілька метрів, несучи з собою машини та дерева. Люди рятувалися на дахах будинків, як мінімум троє потонули.


Приблизно 350 дітей змушені заночувати в шкільних будівлях, оскільки під'їзні шляхи затопило. Влада евакуювала одне з притулків для біженців.

"Відключення електроенергії торкнулося близько 9000 домашніх господарств. До вечора ситуація трохи розрядилася, збиток, за попередніми оцінками, складе десятки мільйонів євро", - наголошується в повідомленні.

Також в містечку Унтертюрк вода змила і забрала цілий будинок, але обійшлося без жертв. В деяких місцях потоки води повністю затопили мости. На федеральній трасі B12 водії великовантажних фур залазили на дахи вантажівок, побоюючись потонути. У місті Пассау оголошена тривога.

Наголошується, що оголошена тривога, людей в блокованих будинках рятують за допомогою вертольотів і човнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що из-зи повені в Німеччині загинуло чотири людини.