ua en ru

На півдні Китаю прогриміла серія вибухів, є загиблі

На півдні Китаю прогриміла серія вибухів, є загиблі Фото: наслідки вибухів в Китаї

Повідомляється про сімох загиблих і понад півсотні постраждалих

Сьогодні, 30 вересня, на півдні Китаю в міському окрузі Лючжоу відбулося 15 вибухів. Вибухи в Китаї призвели до загибелі, щонайменше, 7 людей, більше 50 поранені, передає "Російська служба ВВС".

Зазначимо, за даними місцевих ЗМІ, вибухів було 17. Як повідомляє міністерство громадської безпеки Китаю, затримано підозрюваного. Справа про вибухи розслідується як кримінальна, у тероризмі затриманий не звинувачується.

За даними Сіньхуа, вибухи в невеликому місті Лючжоу і його околицях зачепили місцеву лікарню, міські ринки, торговий центр, автобусну станцію і кілька урядових будівель, включаючи в'язницю і гуртожиток для чиновників. За попередньою версією поліції, бомби були доставлені за адресами в посилках, які були замовлені для "термінової доставки".

Пізніше в китайських органах правопорядку повідомили, що затриманий підозрюваний - чоловік віком 33 роки. Також відомо, що його прізвище Вей і живе він у селі Дапу. Проте ніяка додаткова інформація, як і ймовірні мотиви, сподвигшие селянина на такий крок, не називаються.

На півдні Китаю прогриміла серія вибухів, є загиблі

Фото: руйнування від вибухів у Китаї

На півдні Китаю прогриміла серія вибухів, є загиблі

Фото: Вибухи в Китаї перетворили кілька будинків в руїни

Нагадаємо, число жертв вибухів, що прогриміли 12 серпня на складі з хімікатами в северокитайском місті Тяньцзінь, досягло 161 людини.

Зазначимо, тоді вибухи сталися на складі логістичної компанії "Жуйхай" і не мали ознак теракту. Однак масштаб їх було значно більше: ударною хвилею вибило стекла в житлових будинках в радіусі 2 км та пошкоджено понад 1 тис. автомобілів. Відразу після вибуху, потужність якого оцінюється в 3 тонни в тротиловому еквіваленті, в районі інциденту почалася сильна пожежа. Після цього на складі сталося ще кілька вибухів, потужність найсильнішого з них еквівалентна 21 тонни тротилу.