ua en ru

На півдні Херсонської області через викиди отруїлися 37 прикордонників, - ОДА

На півдні Херсонської області через викиди отруїлися 37 прикордонників, - ОДА Фото: КПВВ "Чаплинка" (УНІАН)

П'ятьох постраждалих прикордонників направили в одеський госпіталь

На півдні Херсонської області через викиди в окупованому Криму отруїлися 37 прикордонників. Про це повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, передає khersonline.net.

Зокрема, Гордєєв відзначив, що за даними працівників "Кримського титану", в Армянську дуже багато працівників пішли на лікарняний. У самому місті фіксується велика концентрація сірчистого ангідриту.

"Вчора змінився вітер і зачепив КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка". 37 прикордонників отримали отруєння, 5 направлені в госпіталь в Одесу. З метою недопущення ситуації та з урахуванням було прийнято рішення про тимчасове закриття обох КПВВ", - додав Гордєєв.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголосили евакуацію у зв'язку з забрудненням у Криму. Для запобігання негативних наслідків, пов'язаних із забрудненням повітря, там припиняють роботу шкіл та дитсадків, а дітей евакуюють в оздоровчі табори.

Крім того, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб просить утриматися від поїздок в Крим у зв'язку з забрудненням повітря на півночі півострова.