ua en ru

Ю.Тимошенко: Україна перерахувала сьогодні 500 млн дол. за газ, спожитий в жовтні 2009 р.

Україна перерахувала сьогодні 500 млн дол. за газ, спожитий в жовтні 2009 р. Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на нараді в Маріуполі, передає кореспондент РБК-Україна. "Сьогодні 6-е число, і ми згідно контракту своєчасно розрахувалися за російський газ. Ми зробили це, не дивлячись на неплатежі газорозподільних компаній, не дивлячись на те, що ми даємо понижену ціну на газ для вас, металургів, щоб підтримати в непростий період кризи. Чого нам це коштує, я навіть не хочу зараз говорити", - сказала глава уряду.

Нагадаємо, раніше сьогодні прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський заявив, що Україна сподівається сьогодні до кінця дня повністю розрахуватися з російською стороною за спожитий в жовтні газ. Він підкреслив, що "Нафтогаз" розраховуватиметься з "Газпромом" тими коштами, які будуть у НАК на рахунку.

Як повідомлялося, Україна згідно контракту з російською стороною мала до кінця 6 листопада 2009 р. заплатити "Газпрому" 500 млн дол. за спожитий в жовтні газ.