ua en ru

Ю.Тимошенко сьогодні оскаржить у суді рішення ЦВК, що дозволяє голосувати на дому.

Прем'єр-міністр України, кандидат в президенти України Юлія Тимошенко сьогодні звернеться до суду для скасування рішення Центральної виборчої комісії, яке дозволяє голосування на президентських виборах на дому. Про це вона повідомила сьогодні під час брифінгу у Борисполі, передає кореспондент РБК-Україна. За словами глави уряду, "більшість членів ЦВК, які контролюються Віктором Януковичем", 4 січня прийняли рішення, яке дозволяє голосувати на дому "всім охочим".

Ю.Тимошенко наголосила, що вперше ЦВК прийняла таке рішення 12 грудня 2009 р., а 19 грудня воно було скасоване рішенням суду за позовом прем'єра. "Ми сьогодні звертаємося до суду для того щоб ще раз довести, що саме та частина Центральної виборчої комісії, яке представляє Януковича, готує фальсифікації. І ми будемо звертатися до суду, щоб скасувати це рішення ЦВК про право голосувати на дому людей по бажанню", - сказала прем'єр.

Ю.Тимошенко додала, що вона сьогодні ж підготує звернення до міжнародних організацій, які слідкують за перебігом виборчого процесу в Україні, зокрема до ОБСЄ та до всіх дипломатичних представництв, які працюють в Україні.

"Якщо протягом трьох днів ЦВК не скасує це своє рішення, ми будемо скликати позачергове засідання Верховної Ради... Якщо не допоможе зібрання позачергового засідання Верховної Ради, і депутатський корпус, не дай Боже, стане на бік фальсифікації виборів, ми будемо думати, які важелі задіювати. Ми будемо звертатися до громадськості в Україні", - додала глава уряду.