ua en ru

Ю.Тимошенко доручила Мінфіну підготувати звернення до Нацбанку з проханням визначити перелік банків для рефінансування під кредитування фармпідприємств.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінфіну підготувати звернення до Нацбанку з проханням визначити перелік банків для рефінансування під кредитування фармацевтичних підприємств. Таке доручення вона дала під час наради в Кабміні, звертаючись до заступника міністра фінансів Владимира Матвійчука, передає кореспондент РБК-Україна. «Я прошу вас, Володимир Макарович, відразу після наради підготувати звернення до (голови НБУ Володимира) Стельмаха, щоб я його могла в протягом години підписати і супроводжувати телефонним дзвінком. Справді під такі відсотки, які є зараз, неможливо взяти кредит підприємству», - сказала вона.

В ході сьогоднішньої наради представники фармацевтичних підприємств повідомили, що вони мають дефіцит оборотних коштів і при цьому не можуть взяти кредити на прийнятних умовах для закупівлі сировини, необхідної для виробництва протигрипозних препаратів.