ua en ru

Ю.Тимошенко доручила вивчити умови і обставини закупівлі МОЗ за держкошти медикаментів і медобладнання в 2007-2009 рр.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила вивчити умови і обставини закупівлі медикаментів і медичного устаткування в 2007-2009 рр., які проводилися МОЗ за бюджетні кошти. Таке доручення вона дала сьогодні керівникам Генеральної прокуратури, Держмитслужби, Мінекономіки, Державній податковій адміністрації і Держкомфінмоніторингу, ГоловКРУ, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, протягом двох тижнів на розгляд уряду повинна бути надана таблиця, де повинні бути показані зведення щодо кількості медичного устаткування і препаратів, купленого починаючи з 1 січня 2007 р., їх вартості, а також про те, через кого вказана продукція поставлялася. «Також повинні бути вказані ціни виробника в доларах і в гривнах, які були на той момент, а також інформація про тих, хто є засновниками цих фірм. Щоб ми могли бачити, де, на якому етапі осідала ця багатократна різниця між цінами виробника і закупівельними цінами. При цьому мені абсолютно байдуже, при якому уряді це відбувалося, мене не цікавлять прізвища», - сказала прем'єр.

Ю.Тимошенко доручила МОЗ протягом двох тижнів підготувати звіт, в якому слід вказати вищезгадані відомості, а також доручила створити міжвідомчу робочу групу з перевірки вказаних відомостей.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова повідомила, що вже 19 листопада 2009 р. представник ГПУ готові почати перевірку обставин закупівлі медикаментів медичного устаткування за цей період за бюджетні кошти не чекаючи отримання результатів роботи міжвідомчої групи.