ua en ru

Ю.Тимошенко залишила зал судового засідання ВАСУ.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко залишила зал судового засідання Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), передає кореспондент РБК-Україна.

Також із залу вийшли її представники - Андрій Портнов, Валерій Писаренко.

Раніше колегія суддів Вищого адміністративного суду пішла до нарадчої кімнати для розгляду клопотання Ю.Тимошенко про відкликання свого позову.

Перед цим головуючий на судовому засіданні суддя ВАСУ Олександр Нечитайло та представник Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський зазначили, що на цій стадії судового процесу законодавством не передбачено відкликання позову.

Раніше сьогодні Ю.Тимошенко відкликала свою позовну заяву із Вищого адміністративного суду України.

Нагадаємо, що 16 лютого ц.р. лідер БЮТ Ю.Тимошенко особисто подала до ВАСУ позовну заяву про оскарження результатів президентських виборів в Україні. За ії словами, позовна заява нараховує 9 томів, в яких містяться докази фальсифікацій на виборах. Ю.Тимошенко додала, що планує залучити до судового розгляду міжнародних спостерігачів, зокрема від ОБСЄ, в якості свідків. Також вона повідомила, що надала суду фото- та відеоматеріали, які свідчать про фальсифікації, а також перелік виборчих дільниць, на яких були зафіксовані фальсифікації. Ю.Тимошенко додала, що на суд чиниться тиск з боку Генеральної прокуратури.

Як повідомлялось, ЦВК 14 лютого офіційно оголосила В.Януковича переможцем виборів Президента України. Всі члени ЦВК підписали відповідний протокол. 5 членів ЦВК підписали протокол із "окремою думкою", в тому числі і заступники голови ЦВК Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна.

За офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів В.Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Ю.Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голосів).