ua en ru

Ю.Тимошенко: Якщо суд визнає незаконним оголошення В.Литвина про припинення демкоаліції, опозиція наполягатиме на дострокових виборах до ВР.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко переконана, що суд має визнати незаконними дії голови ВР Володимира Литвина з приводу оголошення про припинення діяльності демократичної коаліції. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо в країні залишилися хоча б якісь залишки, крихти від правосуддя, то рішення буде прийнято, і суд оголосить незаконним розпуск демократичної коаліції персонально, одноосібно Литвиним і Мартиненком", - наголосила Ю.Тимошенко.

Вона вважає найбільш ефективним звернутися до судової гілки влади і зрозуміти, "чи можемо ми як опозиція мати такий інструмент захищати державні інтереси як суди".

Лідер БЮТ зазначила, що опозиція буде наполягати на проведенні дострокових парламентських виборів, якщо суд визнає незаконним оголошення В.Литвином про припинення діяльності демократичної коаліції.

"Ми будемо заявляти про те, що немає коаліції 30 днів, 60 днів немає уряду, і треба проводити дострокові парламентські вибори, тому що не може нелегітимно працювати влада", - сказала вона.

Ю.Тимошенко додала, що найближчим часом буде сформовано опозиційний уряд, і вона буде працювати в опозиційному уряді, "керувати фракцією, партією, блоком".