ua en ru

Ю.Тимошенко: БЮТ, скоріше за все, скличе позачергове засідання ВР з питання голосування на дому.

БЮТ, скоріше за все, наступного тижня ініціюватиме проведення позачергового засідання Верховної Ради України, на якому буде розглянуто питання дозволу Центральної виборчої комісії голосувати на дому на президентських виборах. Про це прем'єр-міністр України, кандидат в Президенти України, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила в ефірі "5-го каналу". Вона нагадала, що особисто оскаржила у суді рішення ЦВК, яким було дозволено голосувати на дому. "Я зіткнулася з продажністю окремих українських суддів... Тому що продається і покупається все... І тому коли ми подали скаргу... Окрема суддя прийняла рішення, що так, правильно, дійсно можна голосувати на дому... І тому сьогодні є великий ризик фальсифікацій... Я звернулася до ОБСЄ, до всіх українських політиків, щоб зупинити фальсифікації... І, скоріше за все, ми будемо скликати Верховну Раду, щоб зупинити фальсифікації", - сказала глава уряду.

Нагадаємо, ЦВК 4 січня ухвалила рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої ділянки виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За це рішення проголосували 8 членів ЦВК, 4 - проти, і двоє утрималися. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила того ж дня, що має намір оскаржити це рішення в суді.
8 січня 2010 р. Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Ю.Тимошенко про визнання незаконними окремих положень роз'яснень ЦВК про голосування на дому і внесення до списків для голосування виборців у день виборів.