ua en ru

Ю.Павленко: За умови належного фінансування будівництво НСК "Олімпійський" буде завершено до кінця 2010 р.

За умови належного фінансування будівництво НСК "Олімпійський" буде завершено до кінця 2010 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства сім'ї, молоді та спорту України з посиланням на главу відомства Юрія Павленка. Міністр зазначив, що протягом 2009 р. виконано комплекс важливих робіт з реконструкції НСК "Олімпійський". Зокрема, повністю збудований нижній ярус трибун, підсилено та відновлено верхній ярус, завершено перекладку інженерних мереж. У 2010 р. продовжаться розпочаті роботи з влаштування підпірних стін, каркасу естакади та об'їзної дороги, роботи зі спорудження VIP-зони та зони вболівальників, а також монтаж основної частини несучих конструкцій покрівлі.

Станом на кінець 2009 р. в ході реконструкції НСК "Олімпійський" виконано близько 40% від загального обсягу будівельно-монтажних робіт. Підготовка усієї спортивної інфраструктури відбувається чітко за графіком, узгодженим з УЄФА.

Будівельні роботи на стадіоні ведуться у дві-три зміни, безперебійно, на кількох ділянках одночасно. До виконання робіт з реконструкції стадіону залучено 38 будівельних організацій, 1018 робітників, близько 400 інженерно-технічних працівників, 122 одиниці будівельної техніки.

Ю.Павленко нагадав, що уряд України ухвалив рішення про передоплату робіт із реконструкції та будівництва НСК "Олімпійський" на січень-березень у розмірі 135,7 млн грн.