ua en ru

Ю.Луценко виступає за вилучення з Кримінального кодексу покарання у вигляді громадських робіт за порушення ПДР.

Міністр оборони України Юрій Луценко виступає за вилучення з Кримінального кодексу покарання у вигляді громадських робіт за порушення правил дорожнього руху. Про це він заявив журналістам, коментуючи сьогоднішню заяву голови департаменту ДАІ Сергія Коломійця щодо посилення відповідальності у скоєні ДТП у нетверезому стані, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми подали пропозиції на розгляд ВР щодо збільшення до 10 років ув'язнення за скоєння ДТП у стані сп'яніння в наслідок якого постраждали люди", - сказав він. За словами Ю.Луценка, також у даному законопроекті передбачається ризьке збільшення штрафів до 5 тис. за керування авто у стані сп'яніння.

За словами Ю.Луценка, основною проблемою на сьогодні є те, що суди часто виносять м'які вироки для порушників правил дорожнього руху, що керували автомобілем у стані сп'яніння. Він назвав відвертою лазівкою пропозиції депутатів карати порушників громадськими роботами. За його словами, відсутність обліку громадських робіт призводить до уникнення покарання порушників. "Ми вважаємо, що так звані громадські роботи треба вилучити як міру покарання за всіма статтями, а в першу чергу за статтею, що стосується керування у нетверезому стані", - зазначив міністр.

Він навів приклад, що лише 15% затриманих позбавляються судом права керування. "Такий лібералізм є дуже небезпечним", - сказав міністр. Станом на сьогодні у порівнянні з минулим роком в Україні зафіксовано на 35% зниження смертності в наслідок ДТП, зокрема ця цифра становить мінус 2236 осіб. Ю.Луценко зазначив, що рік тому, коли вступила в дію посилена відповідальність за порушення ПДР Державтоінспекцією щоденно затримувало 300-400 нетверезих водіїв, в останні місяці ця цифра збільшилася до 130-1400 осіб.