ua en ru

Ю.Костенко: УНП і "За Україну!" увійдуть в коаліцію з ПР за умови, що новим прем'єр-міністром України стане представник від НУ-НС.

Українська народна партія і депутатська група «За Україну!» увійдуть в коаліцію з Партією регіонів за умови, що новим прем'єр-міністром України стане представник від НУ-НС. Про це журналістам заявив нардеп від НУ-НС голова УНП Юрій Костенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що між УНП і «За Україну!» є домовленість про спільну координацію дій. «У нас спільне бачення щодо нової коаліції в якійсь мірі вимальовується. Це базові речі, які повинні увійти в коаліційну угоду - засади демократичного розвитку країни і завоювання національної демократії, які перекреслити ніхто немає права. Друга частина - це хто буде гарантом цих домовленостей. Ми бачимо гарантом виконання цих домовленостей прем'єр-міністра, кандидатура якого буде від нашої фракції і з боку УНП, ми бачимо таку кандидатуру - Віктора Ющенка», - сказав він.

На його думку, формування нової коаліції може завершитися на наступному тижні. «Я так зрозумів з виступу Президента, що переговорні процеси затягувати ніхто не збирається і тому довгих дискусій в цьому питання не буде. Я думаю, що на наступному тижні чітко окресляться основні учасники нової коаліції і пріоритети коаліційної угоди», - сказав він.

Він додав, що чорновий варіант коаліційної угоди знаходиться у голови фракції НУ-НС Миколи Мартиненка.