ua en ru

Ю.Луценко знаходиться в СІЗО СБУ, - "Народна самооборона"

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко знаходиться в Слідчому ізоляторі Служби безпеки України (СІЗО СБУ). Про це РБК-Україна повідомила керівник прес-служби партії "Народна самооборона" Лариса Сарган.
За її словами, Ю.Луценко перебуває в СІЗО СБУ, його адвокат Ігор Фомін направився до підзахисного. Керівництво партії ініціює збори низки народних депутатів для вироблення тактики подальших дій. Зокрема, за інформацією Л.Сарган, на ці збори прийдуть Юрій Гримчак, Тарас Стецьків, Олесь Доній.

Нагадаємо, ГПУ затримала екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка о 13:00, коли Ю.Луценко вигулював собаку надворі. Його затримали 11 бійців спецпідрозділу СБУ "Альфа" в присутності працівників прокуратури. Ю.Луценку була надана можливість зробити дзвінок, щоб повідомити ЗМІ, "після чого його посадили в мікроавтобус і вивезли в невідомому напрямку".

У прес-службі ГПУ відмовилися коментувати ситуацію. Однак за повідомленням прес-служби партії "Народна самооборона", представник прокуратури, присутній при затриманні заявив, що Ю.Луценко затриманий у зв'язку зі статтями, що їх йому інкримінують.

Нагадаємо, 20 грудня Генеральна прокуратура України (ГПУ) заявляла про готовність змінити запобіжний захід колишньому міністру внутрішніх справ України Юрія Луценка з підписки про невиїзд на утримання під вартою.
Зміна запобіжного заходу повинно було стати наслідком неявки Ю.Луценко до слідчого для ознайомлення з матеріалами досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням Ю.Луценка та його водія Леоніда Приступлюка. Проте обвинувачений Ю.Луценко 22 грудня з'явився в ГПУ для ознайомлення з матеріалами досудового слідства.