ua en ru

Youtube створює по всьому світу 60 нових онлайн-телеканалів

Відеохостинг Youtube створює по всьому світу 60 нових онлайн-телеканалів, щоб скласти конкуренцію класичному телебаченню. 11 з них будуть створюватися в Німеччині, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецьку газету Die Welt.

Початкове фінансування з боку інтернет-концерну Google, власника Youtube, допоможе студіям у різних країнах почати створення оригінального контенту для тематичних програм, розміщених на сайті Youtube. Приміром, телевізійно-продюсерська компанія Endemol представить "посібник з виживання для батьків", Ufa - путівник по культурі Берліна, а молодіжна музична група з Берліна Onkel Berni створить своє нічне шоу.

"Зараз дуже вдалий час, щоб прискорити наш розвиток", - говорить віце-президент YouTubе по контенту Роберт Кінкл.

Керівництво відеохостингу сподівається настільки залучити користувачів, щоб вони оформили передплату на телепрограми Youtube за своїм смаком і частіше користувалися цією послугою в інтернеті, надаючи їй перевагу, а не традиційним телевізійним каналам.

За словами Кінкла, діяльність творців каналів не повинна обмежуватися лише наданням хорошого відеоматеріалу - вони самі повинні бути підприємцями, створювати свою аудиторію, рекламувати свій канал в соціальних мережах. "Для класичних продюсерів це означає повну зміну мислення - вони повинні взяти на себе ті завдання, які раніше за них виконувало телебачення".

Добре розкручена програма може вже відмовитися від фінансування з боку YouTubе і існувати за рахунок реклами: більше половини рекламних надходжень залишається творцям контенту.

Читайте також: Google обігнала Microsoft і стала другою найбільшою у світі IT-компанією за біржовою капіталізацією