ua en ru

У Ємені внаслідок удару безпілотника ліквідовано кілька бойовиків "Аль-Каїди"

У Ємені внаслідок удару безпілотника ліквідовано кілька бойовиків "Аль-Каїди" Фото: сили безпеки Ємену

Удар безпілотного літального апарату також забрав життя трьох цивільних

На півдні охопленого внутрішнім конфліктом Ємену в ході повітряного удару безпілотника, за різними даними, загинуло від трьох до п’ятьох імовірних членів терористичної організації "Аль-Каїда". Операція відбулася 23 квітня 2017 року, передає DW.

За даними місцевих органів безпеки, удар безпілотного літального апарата також забрав життя трьох цивільних.

Зазначено, що дрон випустив ракету по транспортному засобу, яким пересувалися підозрювані ісламісти. Всі вони загинули на місці, а троє мирних жителів, які намагалися їм допомогти, були вбиті другою ракетою.

Як повідомляється, в неділю також вибухнув склад боєприпасів єменської армії в місті Адені. За інформацією місцевих медиків та чиновників, через інцидент загинуло семеро урядових солдатів, ще 26 поранено. Вибух стався, коли солдати виносили міни з тунелю. Повідомляється також і про другий вибух.

Як відомо, конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Країна поділена між шиїтами-хуситами, котрих підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує коаліція на чолі з Саудівською Аравією. Ще один учасник боротьби - терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові", яке Вашингтон вважає одним із найнебезпечніших відгалужень екстремістської організації.

Нагадаємо, нещодавно в Ємені розбився гелікоптер із військовими Саудівської Аравії, в результаті чого загинули 13 людей.