ua en ru

У Ємені 2,5 мільйони людей не мають доступу до чистої води, - Червоний Хрест

У Ємені 2,5 мільйони людей не мають доступу до чистої води, - Червоний Хрест Фото: нестача питної води (flickr.com/un_photo)

Це створює загрозу нових спалахів захворювань

У Ємені 2,5 мільйони людей в даний час не мають доступу до чистої води. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Іоланду Жакме.

Столиця Сана і аль-Байда приєдналися до списку міст Ємену без чистої води через блокаду коаліції під керівництвом Саудівської Аравії, яка припинила постачання палива для насосних станцій. Паливо у інших містах теж закінчується.

За словами Жакме, це створює загрозу нових спалахів захворювань, що передаються через воду.

З квітня понад 940 тисяч людей в Ємені заразилися холерою, що передається через воду. Ця найгірша епідемія в світі за один рік вбила як мінімум 2200 людей. Також повідомляють про випадки захворювання дизентерією.

"Системи водопостачання та водовідведення в Дхамарі та Амарані зараз забезпечують лише половину нормального постачання", - додала Джакеме.

Нагадаємо, 6 листопада очолювана Саудівською Аравією коаліція арабських держав закрила повітряні і водні порти Ємену після пуску балістичної ракети, збитої біля Ер-Ріяда.

8 листопада Радбез ООН закликав коаліцію зняти блокаду Ємену і відкрити доступ до портів для доставки гуманітарної допомоги.