ua en ru

Ємен звинуватив Іран у розпалюванні громадянської війни

Ємен звинуватив Іран у розпалюванні громадянської війни Фото: президент Ірану Хасан Рухани (london.mfa.gov.ir)

До звинувачень приєднався посол Саудівської Аравії в ООН Абдаллах аль-Муаллимом

Ємен звинуватив Іран у розпалюванні громадянської війни в Ємені та підтримці шиїтських повстанців руху Хуті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Міністр закордонних справ Ємену Абдулмалік аль-Мехлафи 21 серпня 2017 року звинуватив Тегеран у розпалюванні громадянської війни в цій країні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на думку міністра, Іран не може бути вирішенням проблем Ємену, підтримуючи шиїтських повстанців руху Хуті.

"Іран є причиною цієї проблеми, Іран продовжує підтримувати Хуті", - заявив Абдулмалік аль-Мехлафи.

Наголошується, що Іран продовжує заперечувати надання зброї повстанцям. У свою чергу, посол Саудівської Аравії в Організації Об'єднаних Націй Абдаллах аль-Муаллимом також звинуватив Тегеран у причетності до єменського конфлікту.

Так, Саудівська Аравія підтримує уряд Ємену в громадянській війні з повстанцями Хуті, яка триває з вересня 2014 року. Ер-Ріяд очолює коаліцію арабських країн, яка авіаударами підтримує урядові сили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в провінції Абьян (Ємен) терорист-смертник і бойовики терористичного угруповання "Аль-Каїда" намагалися штурмувати військовий табір, в результаті чого загинули четверо солдатів і шість бойовиків.