ua en ru

Яценюк заявляє про вирішення питання з перерахунком зарплат кримським військовим

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє про вирішення питання з перерахунком зарплат кримським військовим.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє про вирішення питання з перерахунком зарплат кримським військовим. Про це він сьогодні повідомив журналістам у понеділок, 10 березня, йдеться у повідомленні прес-служби секретаріату Кабміну.

"Зараз ми вживаємо всіх заходів, щоб відновити функціонування банківської системи і казначейства в Криму", - сказав він.
За його словами, "так звана окупаційна влада Криму заявила, що вони переходять на рубльову зону, і фактично відрубали обслуговування як казначейства, так і Національного банку України".

Яценюк повідомив, що зараз перерахування заробітних плат військовим здійснюється через один із українських банків.

"Усі 125 млн грн (одноразового грошового забезпечення військовослужбовців Криму) будуть перераховані на персональні карткові рахунки кожного військового. Це питання чітко вирішено... З завтрашнього дня ми всі перерахування вже здійснюємо", - наголосив Яценюк.

Він також нагадав, що на території Криму був перерваний зв'язок через "Укртелеком", і уряд тричі намагався відновити його через засоби супутникового зв'язку. Більш того, як підкреслив Яценюк, були спроби захоплення відповідних приміщень для того, "щоб були відкриті бази даних НБУ і Державного казначейства України".

"Зараз ми вживаємо всіх заходів, щоб відновити функціонування банківської системи і казначейства", - наголосив Яценюк.